keskiviikko 17. maaliskuuta 2010

Valkosuklaakardemummatorttu

Torttua varten minulta jo löytyi kokonaista kardemummaa. Niitä löytyy esim. Ruohonjuuresta. Aivan ihana tuoksu, kun murskaa.


Taikina:
150 g jauhoja
hyppysellinen suolaa
75 g paloiteltua kylmää voita
kylmää vettä

Täyte:
8 kardemummakodan siemeniä
350 g pieniksi paloiksi murskattua valkosuklaata
2 liivayelehteä
kylmää vettä
4 1/4 dl kermavaahtoa

Valmistus:
  1. Samoin kuin suklaatortussa, paitsi ei käytetä kaakaojauhetta jauhotuksessa.
  2. Samoin kuin suklaatortussa, paistoaika 15 min ja 10 min. Minulla käytössä 24 cm irtopohjainen vuoka. Kun olin poistanut herneet, pohja alkoi kupristua toiselta laidalta. Tämä haittasi myöhemmin täytettä lisättäessä. Reuna oli matalampi toiselta puolelta ja täyte valui ulos.
  3. Survo kardemummansiemenet jauheeksi ja pane suklaan kanssa isoon kulhoon (minä laitoin kattilaan). Liota liivatetta kylmässä vedessä kuumuutta kestävässä astiassa 5 min ja sekoita sitten kiehuvan veden yllä, kunnes liivate liukenee. Minä en tehnyt näin, vaan sekoitin sen pienessä määrässä kiehuvaa vettä. Käytin vielä samaa kattilaa missä lämmitin kerman. Kiehauta kattilassa kerma, kaada se suklaan päälle ja vatkaa seosta, kunnes suklaa on sulanut. Lisää liivate ja hämmennä seosta, kunnes se on tasaista. Anna jäähtyä, kaada torttupohjalle ja pane 3 tunniksi jääkaappiin.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti