keskiviikko 26. tammikuuta 2011

Grasshopper Pie "heinäsirkka piirakka"

Kohtasin uuden leivos tuttavuuden katsoessani erästä amerikkalaista televisio-ohjelmaa. Siinä syötiin Grasshopper pie:ta. Pitihän se heti mennä googlettamaan. Piirakan tekeminen ei osoittautunut mahdottomaksi, joten sen kuin tekemään vaan. Ainutta haastetta asetti se, että ohjeessa käytettiin vaaleaa kaakaolikööriä mutta sitä ei löytynyt. Jouduin siis käyttämään tummaa likööriä. Tämä hieman pelotti vaikuttaako pahasti lopputulokseen. En myöskään juuri sillä kertaa saanut käsiini valkoisia vaahtokarkkeja. Pelksäin myös, että vätjäävätkö ne mun täytteet väärän värisiksi. Kuvissani ei välity seosten oikea kaunis vihreä väri mikä hieman harmittaa. Mutta täytteen lopputuloksena siis oli kauniin vihreä väri (kuten nimi viittaa).


Reseptejä löytyy joka lähtöön, mutta minä käytin Nigellan ohjetta. Kätevästi ohje on videona.

Grasshopper Pie = Heinäsirkka piirakka


300 g keksejä (minä käytin minttu dominoita)
50 g tummaa suklaata
50 g voita
Sekoita ainekset keskenään esim. monitoimikoneessa. Kaada irtopohjaiseen vuokaan ja painele tiiviiksi. laita jähmettymään jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
125 ml maitoa
150 g vaahtokarkkeja
Lämmitä maito ja sulata vaahtokarkit joukkoon. Jäähdytä hieman.
Pelkäsin mun värikkäiden vaahtokarkkien värjäävän seoksen...
...mutta siitä tulikin hailakan vihreätä.
 Väri voimistui vielä liköörin ja värin jälkeen.

60 ml kaakaolikööriä
60 ml minttulikööriä
Lisää maito-vaahtokarkki-seokseen.
Mun käyttämät vaihtoehdot
375 ml kermaa
Vatkaa kuohkeaksi mutta ei kovaksi. Yhdistä kerma ja vaahtokarkkiseos. Halutessasi voit lisätä vielä vihreää väriä. Kaada seos pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Tässä nähdään voimakas vihreä väri.
4 kommenttia:

 1. Ohjeesta oli miulle suuri apu ja siitä kiitokset. Eipähän tarvinnut itse laskea kaikkia mittoja suomalaiseen malliin. :) Itsellä oli täsmälleen sama tilanne eli tummaa kaakaolikööriä ja vaahtokarkit värillisiä. Miun vaahtokarkkiseoksesta tuli tosin kellertävää, mutta minttuliköörillä väri korjautui ja lopputulos oli oikein nätti ilman karkkiväriäkin. Se lisävaikeus vielä oli, että monitoimikonetta ei meidän kämpästä löydy. Hakkasin keksit palasiksi siipan käsipainolla. :D

  VastaaPoista
 2. Hei kiitos ohjeesta ! Katsoin sen Nigellan keittiön tai mikä ohjelma nyt onkaan ja mä niin innostuin tästä piirakasta, joten piti kaivaa läppäri esiin ja googlettaa heti. Aion kyllä kokeilla tätä ! :-)

  VastaaPoista
 3. Meillä juoksettui kun yhdistettiin vaahtokarkkiseos ja kermavaahto, Nigellan reseptissä liköörit sekoitetaan näköjään kuumaan vaahtokarkkiseokseen, tässä jäähtyneeseen. Tuota epäilen syyksi, uusi yritys piakkoin.

  VastaaPoista
 4. Kiitos ohjeesta. Minäkin näin Nigellan grasshopperin ja ihan pakko kokeilla.

  VastaaPoista