Reseptejä löytyy joka lähtöön, mutta minä käytin Nigellan ohjetta. Kätevästi ohje on videona.
Grasshopper Pie = Heinäsirkka piirakka
300 g keksejä (minä käytin minttu dominoita)
50 g tummaa suklaata
50 g voita
Sekoita ainekset keskenään esim. monitoimikoneessa. Kaada irtopohjaiseen vuokaan ja painele tiiviiksi. laita jähmettymään jääkaappiin täytteen teon ajaksi.
125 ml maitoa
150 g vaahtokarkkeja
Lämmitä maito ja sulata vaahtokarkit joukkoon. Jäähdytä hieman.
Pelkäsin mun värikkäiden vaahtokarkkien värjäävän seoksen...
...mutta siitä tulikin hailakan vihreätä.
Väri voimistui vielä liköörin ja värin jälkeen.
60 ml minttulikööriä
Lisää maito-vaahtokarkki-seokseen.
Mun käyttämät vaihtoehdot
375 ml kermaaVatkaa kuohkeaksi mutta ei kovaksi. Yhdistä kerma ja vaahtokarkkiseos. Halutessasi voit lisätä vielä vihreää väriä. Kaada seos pohjan päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa.
Tässä nähdään voimakas vihreä väri.
Ohjeesta oli miulle suuri apu ja siitä kiitokset. Eipähän tarvinnut itse laskea kaikkia mittoja suomalaiseen malliin. :) Itsellä oli täsmälleen sama tilanne eli tummaa kaakaolikööriä ja vaahtokarkit värillisiä. Miun vaahtokarkkiseoksesta tuli tosin kellertävää, mutta minttuliköörillä väri korjautui ja lopputulos oli oikein nätti ilman karkkiväriäkin. Se lisävaikeus vielä oli, että monitoimikonetta ei meidän kämpästä löydy. Hakkasin keksit palasiksi siipan käsipainolla. :D
VastaaPoistaHei kiitos ohjeesta ! Katsoin sen Nigellan keittiön tai mikä ohjelma nyt onkaan ja mä niin innostuin tästä piirakasta, joten piti kaivaa läppäri esiin ja googlettaa heti. Aion kyllä kokeilla tätä ! :-)
VastaaPoistaMeillä juoksettui kun yhdistettiin vaahtokarkkiseos ja kermavaahto, Nigellan reseptissä liköörit sekoitetaan näköjään kuumaan vaahtokarkkiseokseen, tässä jäähtyneeseen. Tuota epäilen syyksi, uusi yritys piakkoin.
VastaaPoistaKiitos ohjeesta. Minäkin näin Nigellan grasshopperin ja ihan pakko kokeilla.
VastaaPoista