tiistai 11. tammikuuta 2011

Hyvin mehevä mutakakku

Eräs päivä teki mieli mutakakkua. Ostin kaupasta Fazerin Bak&Dessert tummaa suklaata, jonka kyljestä seuraava ohje löytyi.


Suklaa Mud Cake


200 g tummaa suklaata
1 tl leivinjauhetta
4 kananmunaa
2 dl sokeria
2,5 dl vehnäjauhoja
200 g voita


Vatkaa munat ja sokeri. Sulata suklaa ja voi ja kaada munasokeriseokseen. Lisää vehnäjauhot ja leivinjauhe. Sekoita varovasti. Kaada seos voideltuun, jauhotettuun pyöreään vuokaan. Paista uunin keskiosassa n. 12 min 200°C.Minä paistoin kakkua 12 min, jolloin se jäi näin raa'aksi. Seuraavalla kerralla voisi hieman kauemmin pitää uunissa. Tosin näin kostea suklaa kakku ei haittaa mua yhtään, se oli aivan taivaallista. ;)


4 kommenttia:

 1. nam itse aion tehdä mutakakkua.. mikä olisi sopiva paistoaika ettei olisi noin raaka?

  VastaaPoista
 2. Paistoaika riippuu aina jokaisen omasta uunista, kuinka kohdallaan todellinen lämpötila on haluttuun lämpötilaan nähden. Paistoin tuon kakun meidän vanhassa uunissa. Ihmettelin pitkään, että miten kaikki jäi niin raa'aksi tai kestää kauan kypsyä, kunnes sain uunin lämpömittarin. Laitoin sen uuniin ja asteet päälle. Näin testaamalla sain selville, että kyseinen uuni oli noin 30 astetta kylmempi kuin valittu lämpötila! Tästä syystä minun mutakakku jäi tuolloin noin raa'aksi, mutta makuahan se ei haitannut. ;) Jos tiedät oman uunisi todellisen lämpötilan niin voit verrata sitä tarvittavaan paistoaikaan. Voit myös kokeilla esim. hammastikulla kuinka kypsä kakku on. Työnnä hammastikku kakkuun ja jos siihen tarttuu taikinaa niin se on raakaa. Tikulla testaamalla voit määrittää reunoilta lähtien kuinka kypsää kakku on keskelle päin mentäessä. Aloita tikulla testaaminen vaikka tuon 12 min kohdalla. Toivottavasti näistä oli jotain hyötyä ja kakustasi tulle oikein mahtavaa!! :)

  VastaaPoista
 3. Hyvää oli, mutta jäi vähän raa'aksi, vaikka pidin 20 min ja 225 asteella, keskitasolla...

  VastaaPoista
 4. Joo, hyväähän tuo kakku oli mutta minullakin oli vaikeuksia saada siitä kypsää. Seuraavalla kerralla kakku pitää olla uunissa kauemmin jos haluaa siitä kypsempää.

  VastaaPoista