Ohje löytyy Maalais unelma-lehdestä 9/2012
150 g voita
3 dl raakasokeria (käytin ruokosokeria)
2 dl kermaviiliä
4 dl vehnäjauhoja
3 tl leivinjauhetta
18 g piparkakkumaustetta
2 dl puolukoita, tuoreita tai pakastettuja
Kuorrutus
200 g maustamatonta tuorejuustoa
50 g pehmeää voita
1 dl tomusokeria
Voitele vuoka (noin 30x21 cm), sulata voi ja sekoita kuivat ainekset keskenään. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Lisää koko ajan vatkaten voisula ja kermaviili. Lisää kuivat ainekset seokseen. Kääntele mukaan puolukat. Kaada taikina vuokaan ja paista uunin alimmalla tasolla 175° noin 30 minuuttia. Anna jäähtyä. Painele kakusta pyöreällä leivosrenkaalla tai lasin avulla haluamasi kokoisia leivoksia. Kakun voi leikata myös ruuduiksi. Vatkaa torejuusto ja voi ilmavaksi vaahdoksi. Lisää tomusokeri ja vatkaa kuorrute sileäksi. Levitä kuorrutetta leivoksille sopivasti.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti