tiistai 15. kesäkuuta 2010

Raparperipiirakka a la isotooppi ja vaniljakastike


Sain tän ohjeen mun työharjoittelupaikan yhdeltä ohjaajalta. On kyllä niin helppo ja nopea! Ohjeessa käytetään jäisiä valmiiksi pilkottua raparperia. ne ei vaadi mitään alkutoimenpiteitä. Mainiota :)

2 kkp jauhoa
1 kkp sokeria
1 kkp sulatettua rasvaa (käytin juoksevaa rasvaa)
Nämä ainekset sekoitetaan keskenään ja otetaan 1 kkp pois.
Jäljellä olevaan seokseen lisätään:
1 muna
1 tl leivinjauhetta
kardemummaa
n. 0,5 kkp maitoa
HUOM! Seos on juoksevaa tässä vaiheessa.
Seos kaadetaan voideltuun vuokaan, päälle jäiset raparperit. Mukaan voi heittää vaikka jäisiä puolukoita, mustikoita tai omenaraastetta. Laitoin mausteeksi vielä kanelia ja inkivääriä. Päälle ripotellaan alussa eroon otettu muruseos. Paistetaan 200 asteisessa uunissa n. 30 min.

Vaniljakastike:
5 dl maitoa
1 dl sokeria
2 rkl perunajauhoja
Sekoita ainekset keskenään kylminä. Kuumenna ja sekoita usein kunnes kastike on paksua. Kastike jähmettyy vielä jäähtyessään. Lisää jäähtyneeseen kastikkeeseen vaniljasokeria tai mitä haluat maun mukaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti