Greek Yoghurt Cake
170 g pehmeää suolaamatonta voita
1 kuppi sokeria
3 kananmunaa
1 tl vanilja ekstraktia
2 kuppia jauhoa
2 tl leivinjauhoa
1/2 tl ruokasoodaa
1/2 tl suolaa
1 kuppi kreikkalaista jogurttia (minulla oli käytettävissä turkkilaista jogurttia)
1/4 kuppia hunajaa
Voitele ja jauhota pyöreä 22 cm irtoreunainen kakkuvuoka. vatkaa voi ja sokeri keskenään. Lisää kananmunat yksi kerrallaan aina välissä sekoittaen. Lisää vanilja. Toisessa kulhossa sekoita jauhot, leivinjauhe, ruokasooda ja suola keskenään. Kolmannessa kulhossa sekoita jogurtti ja hunaja keskenään. Lisää voi-sokeriseokseen vuorottellen jauhot ja jogurttiseos useammassa osassa. Lisää vuokaan, tasoita pinta, paista 175°C noin 35-40 min kunnes pinta on kauniin ruskea ja kun testitikku on puhdas. Anna kakun jäähtyä. Halutessasi tarjoile appelsiinipalojen (orange supremes) paahdettujen saksanpähkinöiden kanssa.
Näyttääpä herkulliselta, nam! :)
VastaaPoista