maanantai 19. huhtikuuta 2010

Kuningatarpiirakka


Tätä piirakaa on tullut tehtyä ahkerasti tässä talven ja kevään aikana. Meidän huushollissa piirakka tunnetaan nimeltä "opparipiirakka". Oon meinaa ahkerasti tehny tässä monta kuukautta opinnäytetyötä. Nyt se on ohi ja pääsen keskittymään muihin asioihin enemmän ja kenties päivittämään ahkerammin tätä blogia. Miehen mielestä parasta tässä piirakassa on pohja. Vaihtelenkin eri jauhojen määrää miten huvittaa. Alkuperäisessä ohjeessa taisi olla vain vehnäjauhoa, että jos haluatte käyttää vain vehnäjauhoa niin laskekaa nuo jauhot yhteen (2,5 dl). Mun mielestä piirakassa parasta on täyte kun se on mehukas. Piirakka on helppo tehdä ja ei mee paljon tiskiä. Oon varmaan joskus tehnyt kaikki yhdessä kulhossa. Ensin tehnyt pohjan, levittänyt sen vuokaan, sekoittanut marjat samassa kulhossa, lisännyt sen pohjan päälle ja vielä samassa kulhossa sekoittanut kermaviilin ja muut sekottanut. Kaikki ainekset menee kuiteskin sekasin vuoassa. :)

Pohja:
100 g rasvaa
1 dl sokeria
1 muna
1 dl ruisjauhoa
1 dl vehnäjauhoa
0,5 dl kauralesettä
1 tl leivinjauhoa
Sekoita rasva ja sokeri keskenään. Vatkaa muna seokseen. Sekoita kuivat ainekset keskenään ja lisää seokseen. Painele voideltuun vuokaan.

Täyte:
2 ps marjoja (vadelma, mustikka)
2 rkl perunajauhoa
0,5 dl sokeria
Sekoita marjat, perunajauho ja sokeri keskenään. Lisää pohjan päälle.

1 prk kermaviiliä
1 muna
0,5 dl sokeria
2 tl vanilliinisokeria
Sekoita ainekset keskenään ja lisää marjojen päälle.

Paista uunin keskitasossa tai alempana 25-30 min 200 asteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti