sunnuntai 6. helmikuuta 2011

After Eight torttu ja arjen ekoilua #10

After eight suklaa kuuluu mun suklaalemppareihin. Vuosi toisensa perään sitä on ehdottomasti saatava esim. joululahjaksi. Tänä jouluna aloinkin miettimään miksi en ole sitä vielä käyttänyt leivonnassa. Tässä mun versio after eight tortusta.


Käytin leivonnassa muuten luomu ja reilun kaupan kaakaojauhetta.


Pohja on sama kuin suklaatortussa:
150 g jauhoja
2 tl kaakaojauhetta
2 tl tomusokeria
hyppysellinen suolaa
50 g paloiteltua kylmää voita
1 munankeltuainen
jääkylmää vettä

Voitele kevyesti irtopohjainen torttuvuoka (22 cm). Siivilöi jauhot, kaakaojauhe, tomusokeri ja suola monitoimikoneeseen, lisää voi ja sekoita, kunnes seos on nokareista. Laita seos isoon kulhoon, lisää munankeltuainen ja vähän kylmää vettä -sen verran, että muodostuu taikina.
Kumoa se jauhotetulle työpöydälle (jossa on myös kaakaojauhetta) ja kauli 8 cm vuokaa isommaksi. (En kaulinut 8 cm suuremmaksi. Vaan sen verran, että menee reunojen yli.)
Vuoraa vuoka varovasti taikinalla.
Siisti reunat kaulimella ja leikkaa ylimääräinen taikina pois.
Peitä leivinpaperilla ja laita päälle painoksi kuivattuja herneitä. Pane jääkaappiin puoleksi tunniksi. Paista 190°C 15 minuuttia, ota herneet pois ja paista vielä 5 minuuttia.
Täyte

2 dl kermaa
1/2 pakettia maustamatonta tuorejuustoa
puolet pitkästä After eight paketista (tai 1 pieni paketti)
pari liivatelehteä

Sulata suklaa ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata liivatelehdet pienessä tilkassa vettä ja lisää suklaan joukkoon.
(Minä sulatin suklaan mikrossa ja lisäsin tuorejuuston. Lämmitin seosta vielä hetken mikrossa, jotta juusto suli kokonaan suklaaseen.)
Vatkaa kerma kuohkeaksi. Sekoita suklaa-juustoseos kerman joukkoon. Levitä täyte pohjan päälle. Anna tortun jähmettyä jääkaapissa joitakin tunteja. Koristele torttu haluamallasi tavalla.

...Taisi torttu olla ihan hyvää. Kolme henkilöä nautti tortun yhden illan aikana...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti