perjantai 30. heinäkuuta 2010

Kasvispiiras

Halusin tehdä hieman ruokaisamman suolaisen piirakan evääksi töihin. Selailin yhtä keittokirjaa ja sieltä löytyi eräs mielenkiintoinen ohje, mikä oli helposti muunneltavissa. Teinkin piiraan oman haluni mukaan.

Jos nyt oikein muistan niin keksitty ja tehdessä muunnettu resepti meni näin:
1 sipuli
öljyä
noin 100 g risottoriisiä
noin 3 dl kasvislientä
3 pientä kesäkurpitsaa, raastettuna ja siivilässä valutettua
1 ruukku basilikaa
1 ps pakastepinaattia
3 kananmunaa
1 mozzarellapallo (150 g)
parmesaaniraastetta, lisäsin tätä koska sitä löytyi kaapista
pari reilua rkl turkkilaista jogurttia
yli 100 g sulatettua voita
paketti filotaikinaa

Kuullota sipuli kattilassa. Lisää riisi ja kuullota minuutti sekoittaen kauttaaltaan öljyyn. Lisää liemi kattilaan ja hauduta noin 15 min tai kunnes neste on imeytynyt ja riisi on kypsää mutta napakkaa. Lisää kasvikset riisien joukkoon. Lisää hieman jäähdytettyyn seokseen munat, juustot ja mausta oman maun mukaan. Sulata voi ja voitele vuoka. Vuoraa yhdellä levyllä vuoan pohja ja reunat. Sivele pinta voilla. Käytä pohjaan puolet levyistä. Levitä kasvisseos taikinan päälle ja laita loput taikinalevyt täytteen päälle. Voitele jokainen levy yksitellen. Paista 190 asteessa noin 35 min tai kunnes piiras on kullanruskea.


Kuoresta tuli hyvin rapea! Piiras oli oikein hyvää ja varsinkin mozzarellapalan osuessa kohdalle... ;) Piiras oli minulle tarpeeksi ruokaisa, joten se toimi vallan mainiosti eväänä. Uudelleen lämmitettäessä rapeus tietenkin häviää, mutta en kokenut sitä älyttömän harmittavana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti