tiistai 27. heinäkuuta 2010

Macarons

Innostuin tekemään macaronseja. Reseptin otin bakerellalta. Ohjeen mukaan "vanhetin" valkuaisia vuorokauden ajan huoneenlämmössä.

Macarons
90 g munanvalkuaisia
2 rkl sokeria
110 g mantelijauhetta
200 g tomusokeria

Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Lisää sokeri vähitellen ja jatka vatkaamista kunnes vaahto on paksuhkoa. Sekoita mantelijauhe ja tomusokeri isossa kulhossa. Lisää valkuaisvaahto ja sekoita.


Tähän taikinaan en laittanut mitään väriä. Pursotit pieniä rinkuloita pursottimella leivinpaperin päälle. Annoin niiden seistä tunnin ennen paistamista. Paistetaan 150 asteessa 18-20 min.

vatkasin täytteeksi kermavaahtoa mihin sekoitin nutellaa.


En tiedä, että sekoitinko taikinaa kuitenkaan tarpeeksi paljon vai mistä johtui, että minun macaronsini olivat onttoja...
Olivat kyllä hyviä, mutta älyttömän makeita. Huh.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti