maanantai 17. tammikuuta 2011

Vaalea kasvissosekeitto

Tämä sosekeitto sai ideansa eräästä VHH kasvisruokakirjasta. Resepti ei ole suoraan kirjasta vaan sovelsin sitä itse. Itse kirjaan en ole sen kummemmin vielä kerennyt tutustumaan, mutta tämä resepti osui silmään nopeassa selauksessa. Keitosta tuli mielestäni oikein hyvää ja samenttista.

Vaalea sosekeitto


2 lehtisellerin vartta
sipuli
kukkakaali
timjamia
maa-artisokkaa
vettä
1 prk ruokakermaa
öljyä paistamiseen

Pilko vihannekset. Paista selleriä, sipulia, maa-artisokkaa ja kukkakaalia kattilassa. Anna hautua 10min. Lisää timjami ja vesi. Kiehauta ja anna hautua kunnes vihannekset ovat kypsiä. Soseuta ja lisää halutessasi esim. ruokakermaa. Mausta suolalla ja mustapippurilla.




Minä käytin keitossa noin 450 grammaisen kukkakaalin ja laitoin 4 maa-artisokkaa mukaan (joiden paino taisi olla yht. 400 g). Mielestäni tämä oli hyvä suhde. Taisin laittaa vettä vain sellaisen 6 dl kun en välitä liru keitoista. Ripottelin valmiin keiton päälle vielä paprikajauhetta ja paistoin lisukkeeksi mantelilastuja kuivalla pannulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti